Päättäjiltä vaaditaan sisäilmalupausta – Työterveyshoitajaliitto kannustaa allekirjoittamaan Sisäilmalupaus-adressin

21.1.2019

Verkossa vaaditaan nyt oikeutta sisäilmasta sairastuneille. Työterveyshoitaja-liitto kannustaa kansanedustajaehdokkaita allekirjoittamaan Sisäilmalupaus-adressin ja kansalaisia vetoomuksen, joka luovutetaan päättäjille vaalien jälkeen.

Sisäilmasta sairastuneetkin ansaitsevat yhdenvertaiset terveys- ja sosiaalipalvelut, toimeentulon sekä koulutus- ja työskentelymahdollisuudet. 

Näin muistututetaan kampanjassa, joka haastaa kansanedustajaehdokkaita antamaan sisäilmalupauksen.

”Suomessa sisäilmasairaat eivät nykyisin saa perus- ja ihmisoikeuksien mukaista yhdenvertaista kohtelua. Sairaat syrjäyttävien rakenteiden vuoksi sisäilmasairas saattaa joutua ensin lääkäriin, sitten väistötiloihin, sitten työelämän ulkopuolelle ja lopulta yhteiskunnankin ulkopuolelle esimerkiksi asunnottomuuteen. Näin ei voi jatkua,” kampanjassa perustellaan.

Osallistu Sisäilmalupaus-kampanjaan! 

  • Eduskuntavaaleissa ehdolla olevat voivat allekirjoittaa Sisäilmalupauksen, jolla he lupaavat toimia sisäilmasta sairastuneiden hyväksi, mikäli tulevat valituksi vaaleissa. Sisäilmalupauksen tarkka sisältö löytyy täältä
  • Lisäksi kansalaiset voivat allekirjoittaa Sisäilmalupausta tukevan vetoomuksen, joka on tarkoitus luovuttaa päättäjille vaalien jälkeen.