Puheenjohtaja Pilvi Östermanin esitys ICOH2018 kongressissa

3.5.2018

Työterveyshoitajaliiton puheenjohtaja Pilvi Österman piti 2.5.2018 esityksen ICOH2018 kongressissa. Esityksen otsikko: The status and future aspects of OH Services and OH Nursing in Finland.
Esityksen johtopäätös on, että työterveyshoitajan paradigma on kehittynyt parantavasta ennaltaehkäiseväksi. Työterveyshoitaja on avainasemassa tuotettaessa kustannustehokkaita palveluja pienille yrityksille. Suomessa työterveyshuollon tulevaisuuden haasteena on tukea työntekijöiden työkykyä ja ennaltaehkäistä työkyvyttömyyttä. Pätevien työterveyshoitajien määrä on laskusuunnassa ja resurssit riittämättömät.

Lue esityksen abstrakti

ICOH ( INTERNATIONAL COMMISSION ON OCCUPATIONAL HEALTH) on kansainvälinen valtiosta riippumaton ammatillinen yhteiskunta, jonka tavoitteena on edistää työterveyden ja -turvallisuuden tieteellistä kehitystä, tietämystä ja kehittämistä kaikissa sen aspekteissa. Se perustettiin vuonna 1906 Milanossa pysyväksi työterveyskomiteaksi. Nykyään ICOH on maailman johtava kansainvälinen työterveysalan tieteellinen yhteiskunta, johon kuuluu 2 000 ammattilaista 93 maasta. YK on tunnustanut ICOH: n kansalaisjärjestöksi ja sillä on tiiviit työsuhteet ILO: n, WHO: n, UNEP: n ja ISSA: n kanssa.