Terveyspalvelualan Unioni valitsi uuden puheenjohtajan - valmistautuminen seuraavaan sopimuskierrokseen myös alkoi

7.5.2019


Terveyspalvelualan Unionin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Suomen Terveydenhoitajaliiton neuvottelupäällikkö Harri Liikkanen ja varapuheenjohtajaksi Julkisten ja hyvinvointialojen liiton sopimustoimitsija Kalle Honkanen. Hallituksen sihteerinä toimii Suomen Työterveyshoitajaliiton järjestöpäällikkö Eve Becker. Valinnat tehtiin Terveyspalvelualan Unionin vuosikokouksessa 2.5.2019.

Unioni aloitti myös valmistautumisen seuraavaan neuvottelukierrokseen. Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa solmittu Terveyspalvelualan työehtosopimuksen voimassaolo päättyy 31.3.2020.

Unionin mielestä keskeinen haaste suomalaisessa työelämässä on työhyvinvoinnin rapautuminen ja liiallinen työkuormitus. Siihen pitää puuttua monin eri keinoin. Riittävien palkankorotusten ohessa nämä kysymykset tulevat olemaan Unionin sopimustavoitteiden kärjessä. 

Lisätietoja: Harri Liikkanen, 040 5665715, harri.liikkanen@terveydenhoitajaliitto.fi

Terveyspalvelualan Unionin jäsenliittoja ovat: 
Akavan sairaanhoitajat ja TAJA, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Kuntoutusalan Asiantuntijat KA, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Suomen Puheterapeuttiliitto, Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL ja Suomen Työterveyshoitajaliitto STTHL