Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä liittokokouksessa 14.11.2019

11.10.2019

Työterveyshoitajaliiton syysliittokokous pidetään Sokos Hotel Presidentissä 14.11.2019 Työterveyshuollon moniammatilisen koulutuspäivän jälkeen. Kokouksessa valitaan puheenjohtaja sekä hallitukseen neljä varsinaista ja kolme varajaäsentä. Tutustu ehdokkaisiin ja tule kokoukseen äänestämään.

Puheenjohtajaksi on ehdolla Pilvi Österman:

Pilvi Österman

Olen asettunut ehdolle liiton hallituksen puheenjohtajan tehtävään kaudelle 2020-2021.

Olen toiminut liiton puheenjohtajana maaliskuusta 2015 ja edustanut liittoa kansallisesti sekä kansainvälisesti. Viime vuodet liitossa ovatkin olleet työntäyteisiä, uudistuksia ja muutoksia runsaasti sisältäneitä puuhavuosia. Työterveyshoitajan työ on muuttumassa yhä vaativammaksi. Työterveyshoitajaliittona haluamme edustaa jäsentemme ääntä ja selvitämme aktiivisesti kyselyillä ja verkostojamme käyttäen jäsentemme tarpeita nyt ja tulevaisuudessa. Hallitustyön johtamisen näen merkityksellisenä ja koko yhteisöä hyödyttävänä.

Liiton hallitustyön olen aloittanut jo vuonna 2010 hallituksen varajäsenenä. Kansainvälisen jaoksen jäsenenä ja puheenjohtajana toimin vuosina 2012 - 2015. Kansainvälinen toimintani on käsittänyt myös Eurooppalaisessa Työterveyshoitajien organisaatiossa (Federation Of Occupational Health Nurses within EU, FOHNEU) sihteerinä toimimisen vuosina 2012-2015. Olen myös kansainvälisen työterveyshuollon komitean, International Commission of Occupational Health (ICOH) sekä SCOHN (Scientific Commitee for Occupational Health Nurses) jäsen. www.linkedin.com/profiles

Olen 46-vuotias, juoksua ja kuntosalia harrastava, parin teinin äiti Inkoosta. Olen koulutukseltani Terveystieteiden maisteri Itä-Suomen Yliopistosta, pääaineenani kansanterveystiede ja sivuaineina johtaminen, terveyshallintotiede ja sosiaalipsykologia. Olen toiminut työterveyshoitajana vuodesta 2000. Tutkintoni jälkeen olen työskennellyt erilaisissa työterveyshuollon asiantuntija-, esimies- ja kehittämistehtävissä Työterveyslaitoksella, Doctagon Oy:ssä ja Lääkärikeskus Aavassa. Päätyöni on tällä hetkellä työterveyshuoltoa sivuavassa kuntoutuksen kentässä. Toimin kuntoutuspäällikkönä Karjalohjan Kuntoutuskeskuksessa ammatillisen ja lääkinnällisen kuntoutuksen johtotehtävässä.

Hallituksen varsinaiseksi jäseneksi ehdolla ovat:
 

Mai Anttila


Olen Mari-Anne Anttila, 50 vuotias kahden aikuisen lapsen äiti. Asun Hämeenlinnassa ja vähän Hattulassa ja vähän Tukholmassakin jos tarkkoja ollaan. Harrastan haitarinsoittoa ja tanssimista, lukaisen kirjan jos toisenkin ja pidän lähes päivittäistä matkakertomusta bussilla jos toisella Facessa. Pakko oli kertoa kun muuten harrastuslista on entisajalta. Toimin työterveyshoitajana Aava Kampissa Helsingissä ja työni ohessa koulutan ensiapua. Työura on alkanut maatalouslomittajasta perushoitajan kautta terveydenhoitajaksi. Tämän jälkeen toimin 10 vuotta Ruotsin puolella Distrikssköterskana ja paluumuuton tein 2007. Tämän jälkeen siirryinkin sitten työterveyshuoltoon. Vahvuuksinani on altistealat. Tällä hetkellä pääpaino on ammattikuljettaja puoli.

Olen ehdolla hallituksen varsinaiseksi jäseneksi vielä tämän kerran (jollei nyt tule innokkaita ja ihania nuoria lupauksia täyttämään paikkani). Yli 10 vuotta on kulunut STTHL riveissä ja paikallisosaston toimihenkilönä (sihteeri ja puheenjohtaja) että liiton hallituksessa (ensin varajäsenenä, sitten varsinaisena). Tällä hetkellä toimin STTHL:n varapuheenjohtajana. Toimin liiton kolmessa eri jaokesssa (tm-jaos, tiedotusjaos ja kansainvälinenjaos). Edustan liittoamme myös TTP-päivillä, STM ammattitautijaoksessa.
Kipinän toimintaan olen saanut jo opiskeluajoilta Oulusta jossa katsoin epäreiluksi että terveydenhoitajat eivät saaneet todistusta yleissairaanhoidon opinnoistaan ja näin ollen sijaisuuksia jäi saamatta. Lamassa kun oltiin tuolloin. Olen havainnut kuinka tärkeää tämä liiton työ on ja kuinka ison verkoston siitä on itselleen saanut. Työ liitossa on antoisaa ja opettavaista ja on mahtava päästä katsomaan ja seuraamaan työterveyshuollon huippujen työtä läheltä. Olen toiminut myös SPR:n Kanta-Hämeen johtokunnassa.

Ammattiliittomme tekee hyvää työtä työterveyshoitajien eteen mutta nykyinen trendi (vähenevät jäsenet) on haasteellinen asia ja jäsenistön lisäämiseen tulee käyttää nyt energiaa. Ei ole liittoa ilman jäseniä. Lehdenkirjoittajana toivon kehittyväni myös näiden meidän rautaisten kirjoittajien ohella. Toivon myös saavani vielä edustaa liittoamme koulutuksellisissa asioissa.
 

Inka Koskiaho


Olen Inka Koskiaho,52-v työterveyshoitaja, ETK ja työkykykoordinaattori. Toimin Puolustusvoimissa Haminan Varuskunnassa jossa olen työskennellyt vuodesta 2009 alkaen. Työni Sotilaslääketieteen Keskuksen palveluksessa on monipuolista ja poikkeaa jonkin verran yksityissektorin työterveyshoitajan työstä, mutta perusasiat työssä ovat samoja. Puolustusvoimien omana toimintana tuotetun työterveyshuollon etuna on mm. laaja-alainen yhteistyö työnantajan kanssa. Aikaisemmin olen toiminut työterveyshoitajana myös yksityisellä Lääkäriasemalla sekä Medivireen että Terveystalon palveluksessa kuitenkin samassa toimipisteessä vain työnantajan vaihtuessa yrityskauppojen myötä. Työterveyshuollon kokemusta minulla on karttunut vajaan 20 vuoden ajalta.

Olen perheellinen ja perheeseeni kuuluu miehen lisäksi 4 lasta, 25-, 21-, 15- ja 13-vuotiaat. Tyttäremme ja vanhin poikamme asuu jo omillaan mutta 2 poikaa on vielä kotona. Nämä kaksi nuorinta harrastaa aktiivisesti jääkiekkoa, joten olen myös itse mukana tässä harrastuksessa jääkiekkojoukkueen joukkueenjohtajana. Lisäksi toimin myös paikallisen urheiluseuran puheenjohtajana järjestellen lähiliikuntamahdollisuuksia alueen lapsille ja nuorille. Olen ollut Kymenlaakson työterveyshoitajien paikallisosaston johtokunnassa vuosia, tämän vuoden alusta alkaen puheenjohtajana. Nuorempana tuli oltua aktiivisesti mukana myös vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä sekä aktiivinen koiraharrastaja, joten meillä on edelleen koira, nuori saksanpaimenkoirauros, joka pitää minut kunnossa lenkeillä ja koulutuksessa.

Kipinän järjestötyöhön olen saanut alun perin omien harrastuksieni kautta, joissa olen toiminut vuosien varrella useiden yhdistysten johtokunnissa. Olen halunnut olla mukana tekemässä ja rakentamassa mielekästä toimintaa ja vaikuttamassa toiminnan kehittymiseen ja tämä on päämääränä tulevaisuudessakin. Kymenlaakson työterveyshoitajien paikallisyhdistyksessä on ollut hienoa jakaa ajankohtaisia asioita kollegojen kanssa, kuulla erilaisista tavoista toimia eri palvelutuottajien näkökulmasta sekä järjestää koulutuksia ja virkistystapahtumia alueen työterveyshoitajille. Paikallisosastotoiminnan myötä kiinnostus hallitustyöhön virisi pikkuhiljaa vuosien kuluessa, kaksi vuotta sitten asetuin ehdolle ja pääsin hallitukseen. Olen pitänyt siitä työstä, se on mielekästä ja sillä on tarkoitus, joten siksi olen ehdolla uudelleen hallituksen jäseneksi.

Työterveyshoitajan työ on vaativaa ja edellyttää laaja-alaista osaamista. Työterveyshoitajan työssä tulee myös pystyä vastaamaan digitalisoitumisen sekä terveydenhuollon muiden muutosten haasteisiin. Yhtäältä tärkeäksi koen sekä koulutuksen kehittämisen, että toisaalta työn arvostuksen nostamisen, jonka tulee näkyä myös palkkauksessa. Omaan halun ja kyvyn toimia työterveyshoitajien puolestapuhujana ja -toimijana, kehittäjänä sekä jäsenten asioiden ajajana.Olen positiivisesti asioihin suhtautuva ja ulospäin suuntautunut ja tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Rohkeutta ja jämäkkyyttä riittää myös yhteisten asioiden hoitoon.
 

Nina Sulonen

Nina Sulonen, työterveyshoitaja

Olen kahden nuoren pojan äiti, harrastuksiini kuuluu; poikien harrastuksiin kyyditys, moottoripyöräily, golf, lenkkeily, hiihto ja kaikki urheilu mitä voi poikien kanssa harrastaa ja oppia. Olen työssä Caverionissa työhyvinvointipäällikkönä, vastuullani on ollut yli 20 vuoden ajan työhyvinvoinnin, työterveyden ja työkykyasioiden kehittäminen.

Olen ollut aktiivinen osallistuja liiton toimintaan. Nyt kun lapset ovat jo isoja minulla olisi aikaa syvempään järjestötyöhön. Toimin paikallisosaston hallituksen jäsenenä ja olisin  kiinnostunut oppimaan lisää, siksi haluan lähteä ehdokkaaksi hallitustyöskentelyyn varsinaiseksi jäseneksi. Aiempaa järjestötyötä (30 vuotta),  olen tehnyt Punaisessa Ristissä ja Helsingin pelastusliitossa hallituksissa, olen HELPEssä edelleen pääkouluttajana sopimuspalokunnille.

Katson näköalapaikalta työterveyshoitajan työtä, koska saan tehdä valtakunnallisesti yhteistyötä työterveyshoitajien kanssa. Tulevaisuudessa haluaisin vahvistaa työterveyshoitajien roolia moniammatillisessa työssä.
 

Terhi Vesiluoma


Olen Terhi Vesiluoma, 45-v. johtava työterveyshoitaja Vaasasta. Työskentelen nyt ensimmäistä syksyä uudessa, vastaperustetussa yrityksessä nimeltä Omena Terveys Oy. Teen työtä Kauhajoen ja Seinäjoen lisäksi kotoa käsin etänä. Alalla olen ollut vuodesta 2000 alkaen; Helsingistä aloitin ja päädyin kotikonnuille Vaasaan vuonna 2008 Lahden kautta kuljettuani. Perheeseeni kuuluvat aviomies Tapion lisäksi yläkoululaiset Oliver  ja Rebecca sekä aikuiset bonuslapset Niklas ja Marcus. Harrastan järjestötoimintaa, satunnaisesti vesijuoksua ja kahvakuulailua, puolet vuodesta mökkeilyä ja aina kun vaan mahdollista, niin matkustamista.

Sain kipinän järjestötyöhön jo nuorena vastavalmistuneena terveydenhoitajana, kun olin saanut työterveyshoitajan pätevyyden ja hakeuduin ”omieni” pariin. Olen toiminut kaikilla työskentelypaikkakunnilla paikallisosastossa aktiivisena johtokuntalaisena, kaikissa sen eri tehtävissä (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, tiedotusvastaava). Hallituksessa olen neljättä jaksoa. Olen tällä hetkellä hallituksen varajäsenenä ja ehdolla varsinaiseksi jäseneksi. Olen mukana lisäksi viestintäjaoksessa ja lehden päätoimittajana, ja muita luottamustehtäviä vähennettyäni koen että minulla olisi hyvin aikaa yhdistää nämä tehtävät ja hoitaa pestini kunnolla. Olen toiminut Työterveyshoitajaliitossa kansainvälisen jaoksen lisäksi muutaman vuoden järjestöjaoksessa ja aiemmin tiedotusjaoksessa seitsemän vuotta.  

Haluan jatkossakin sitoutua luottamustehtäväni hoitamiseen sen edellyttämällä tavalla; osallistumalla aktiivisesti keskusteluun hallituksen kokouksissa ja seminaareissa. Jaostyöskentelyn kautta haluan vaikuttaa viestintäpuolella ja oman ammattilehden lehden avulla nostaa työterveyshoitajien ammatillista tietämystä ja osaamista.  Lisäksi työterveyshuollon alati muuttuvassa kentässä haluan antaa oman panokseni siihen, että liittona kehitymme ja pystymme vastaamaan jäsenten tarpeisiin.


Hallituksen varajäseneksi ehdolla ovat:

Piia Nousiainen


Olen Piia Nousiainen, 36-vuotias Pihlajalinnalainen tytöterveyshoitaja Jyväskylästä. Olen työskennellyt työterveyshoitajana vuoden 2017 alusta, jolloin aloitin urani Jyväskylän kaupungin liikelaitos Aallon palveluksessa. Vaikka työvuosia ei vielä ole ennättänyt karttua tämän enempää, olen päässyt työskentelemään jo melko paljon erilaisten ja erikokoisten yritys- ja kunta-asiakkaiden parissa. Lähellä sydäntäni on ollut erilaisten digitaalisten työvälineiden hyödyntäminen työssä, sekä moniammatillisen tiimityöskentelyn kehittäminen. Ennen työterveyshoitajan uraani olen työskennellyt lähihoitajana ja sairaanhoitajana neurologisella puolella ja mielenterveystyössä sekä kotihoidossa.

Järjestötyöstä innostuin vuonna 2018, jolloin pääsin aloittamaan paikallisosastomme johtokunnassa sihteerin ominaisuudessa. Erityisesti mieltäni lämmitti ajatus mahdollisuudesta päästä osallistumaan paikallisesti työterveyshoitajien verkostoitumiseen, koulutusten järjestämiseen ja ”yhteen hiileen puhaltamiseen”. Työterveyshoitajien aseman ja oikeuksien puolestapuhuminen kuuluu mielestäni suurelta osin ammattiliiton toimintaan, ja olenkin onnellinen siitä että saan olla mukana moisessa toiminnassa. Intohimoni tulevaisuudessa olisikin panostaa nimenomaan kyseiseen asiaan. Sen vuoksi pyrin nyt hallituksen varajäseneksi.

Tärkeimpinä ammatillisiin haasteisiin liittyviä asioita pidän työterveyshoitajien jaksamisen tukeminen tämän päivän kiristyvän työtahdin keskellä. Erilaiset tulostavoitteet ovat mielestäni saaneet aivan liian suuren merkitykseen työterveyshoitajan ydintyössä. Työn vaikutuksen arviointia pistäisi monipuolistaa ja saavuttamattomia tulostavoitteita vähintäänkin hellittää. Työn vaativuuteen nähden työterveyshoitajan palkka on riittämätön. Työterveyshuollon ammattilaisina työllämme on kustannustehokas vaikutus sekä asiakasyritysten että valtion kassan kannalta, jonka vuoksi työmme arvostamisen, ammattitaitomme ja osaamisemme puolestapuhuminen on äärimmäisen tärkeää.

Anu Silander


Olen Anu Silander ja työskennellyt työterveyshuollossa parikymmentä vuotta, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja nykyisin Etelä-Suomessa. Työnkuvaani kuuluu tällä hetkellä palvelupäällikön sekä työsuojelupäällikön tehtävät AITO Työterveydessä (Vantaan Työterveys Oy).

Järjestötyö on ollut osa elämääni siitä asti, kun aloitin työterveyshuollossa työskentelyn. Olen toiminut paikallisosaston johtokunnassa niin jäsenenä, sihteerinä, kuin puheenjohtajana sekä jaostyöskentelyssä ammatti- ja koulutusjaoksessa ja vaalitoimikunnassa. Tällä hetkellä olen Työterveyshoitajat Uusimaan johtokunnan jäsen sekä viestintäjaoksessa toimittamassa Työterveyshoitaja lehteämme. Olen ehdolla hallituksen varajäseneksi, josta minulla on myös aiempaa kokemusta.

Työterveyshoitajan työn vaativuuden näkökulmasta näen palkkauksen parantamisen edelleen ajankohtaisena, se on osa Työterveyshoitajan työn arvostusta. Moniammatillisen yhteistyön vakiinnuttamisen näen myös tarpeellisena.