Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä liittokokouksessa 25.10

8.10.2018

Työterveyshoitajaliiton syysliittokokous pidetään Hotel Haaga Central Parkissa 25.10.2018 Työterveyshoitaja 2018 -luentopäivien yhteydessä. Kokouksessa valitaan liiton hallitukseen kolme varsinaista ja neljä varajaäsentä. Tutustu ehdokkaisiin ja tule kokoukseen äänestämään.

Hallituksen varsinaiseksi jäseneksi ehdolla ovat:

Olen Marja Alanne, työterveyshoitaja Helsingistä. Terveydenhuollon kokemusta on toki pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin: Etelä-Pirkanmaalta, Varsinais-Suomesta sekä Sveitsistä.

Työterveyshuollossa olen toiminut >20 vuotta. Viimeiset liki 10 vuotta esimiestyössä Stockmannilla yrityksen omassa työterveyshuollossa.

Työterveyshoitajaliittoon liityin pian tälle sektorille siirryttyäni ja samalla aloitin aktiivisen paikallisosastotoiminnan, ensin johtokunnan sihteerinä, myöhemmin paikallisosaston puheenjohtajana. Nykyään toimin rahastonhoitajana Teollisuuden ja liikealojen paikallisosastossa, joka on ollut ”koti-osastoni” alusta lähtien.

Liiton hallituksessa olen ollut melkein kaksi kautta, kun ensimmäisenä kautenani siirryin varajäsenen paikalta varsinaiseksi jäseneksi. Liiton jaoksista minulle on tutuin työmarkkinajaos, jossa olen ollut mukana niin monta vuotta, etten enää muista…

Lisäksi edustan liittoa Erkon hallituksessa, STM:n työterveyshuollon kehittämisjaoksessa, Kelan työterveyshuollon neuvottelukunnassa sekä Uudenmaan työterveyshuoltojen toiminnallista integraatiota sote:een tukevassa ryhmässä.

Työterveyshoitajaliiton luentopäiviä olen ollut valmistelemassa kolmena vuotena ja tänä vuonna olen mukana luentopäivien juhlatoimikunnassa.

Järjestötoiminta on ollut antoisa ja toisaalta opettava harrastus. Vielä riittäisi intoa jatkaa näiden asioiden parissa, jos vaan tulen valituksi.

Työterveyshoitajien asema muuttuvassa terveydenhuollon kentässä on minulle tärkeä kysymys, samoin koko työterveyshuollon merkitys yhteiskunnallisesti.

Työterveyshoitajan työelämän haasteet: tulosvastuu, palkkaus ja jaksaminen vaativat mielestäni yhteistä panostamme, jotta ammattikuntamme jaksaa jatkossakin huolehtia laajasta tehtäväkentästä.

Perheeseeni kuuluu mies, kaksi aikuista tytärtä sekä kissa. Järjestöasioiden lisäksi harrastan mökkeilyä, lenkkeilyä, pyöräilyä ja uintia.


Olen Paula Mustonen, ikää on jo aikuisen naisen verran. Olen kolmen aikuisen lapsen ja kahden lapsenlapsen äiti ja mummi.

Olen kulkenut työterveyshuollon kanssa käsi kädessä jo lähes 38 vuotta. Työurani noviisi-ajan työskentelin Lahden seudulla yksityisen yrityksen omalla työterveysasemalla (Keskon Vaatetustehdas/Luhta Oy) 8 vuotta ja vuoden verran Asikkalan-Padasjoen kansanterveystyön kuntayhtymällä lakisääteisen työterveyshuollon toteuttajana. Erikoistuin ensimmäistä kertaa ns. ”pitkällä kurssilla” v. 1980 ja toisen kerran Lahden AMK:ssa v. 2002-2003, koska  halusin henkilökohtaisesti kokea, mitä AMK-pätevöitymisemme pitää sisällään.

Perheen muutettua Etelä-Savoon tein alkuun töitä Juvan Terveyskeskuksessa ja v. 1997 alkaen Mikkelin kaupungin työterveysasemalla, sittemmin kaupungin liikelaitoksessa. V. 2007 palasin yksityispuolelle Mikkeliin Marskin Työterveyteen vastaavaksi työterveyshoitajaksi, josta siirryin kaupan mukana Suomen Terveystalolle Mikkelin ja Mäntyharjun toimipisteitten vastaavaksi työterveyshoitajaksi. Alaisinani on 8 erittäin ammattitaitoista työterveyshoitajaa, yhteensä neljä työfysioterapeuttia ja neljä työterveyspsykologia.Olen edelleen mukana perustyössä muutaman yrityksen työterveyshoitajana/koordinoivana hoitajana ja kaikkien Mikkelin ja Mäntyharjun yritysten paikallisena asiakkuuspäällikkönä.

Järjestötyöhön innostus oli oikeastaan aika luontevaa, en oikein tiedä syytä, miksi en kuuluisi STTHL:oon, koska se on työterveyshoitajille mielestäni ainoa oikea vaihtoehto tällä hetkelläkin ja erityisesti noviisina kun aloittelin työuraani yksintoimivana työterveyshoitajana aikoinaan Keskon Vaatetustehtaalla. Liittoon olen liittynyt jo vuonna 1980.  

Olen mukana Etelä-Savon alueen SOTE maakunta-valmistelutyöryhmässä ja edelleen Etelä-Savon alueen paikallisosaston puheenjohtajana, jossa on suuria haasteita jäsenten passivoitumisessa.

Mahdollisesti jollain aikataululla etenevässä SOTE:ssa ainakin täällä susirajan lähellä on kilpailutilanteesta huolimatta yhteisen käsityksen ja yhteistyöväylien luominen välttämätöntä peruspalveluitten ja kilpailutilanteessa olevien yksityisten palvelun tuottajien välille. Yhteisenä tavoitteenamme pitäisi ehdottomasti olla vähenevän Etelä-Savolaisen työikäisen väestön hyvinvoinnin takaaminen nyt ja tulevaisuudessa.

Harrastan runsaasti liikuntaa vapaa-aikani, käyn tapaamassa 89 v äitiäni Juvalla, mökkeilen, yritän hoitaa ihmis-suhteitani ja matkustelen vähän muuallekin kuin lasteni luo Jyväskylään ja Järvenpäähän.

 

Olen Hannele Pohjonen. Vuoden 2018 alusta olen toiminut Kanta-Hämeen paikallisosaston puheenjohtajana ja sitä ennen varapuheenjohtajana monta vuotta. Työterveyshoitajaliitossa olen ollut vuodesta 2002 lähtien, paikallisosaston johtokunnassa vuodesta 2005. Ylpeänä saan kantaa työterveyshoitajaliiton hopeista ansiomerkkiä tästä toiminnasta. Pidinpä johtokunnan toiminnasta pari välivuotta, mutta veri veti uudelleen toimintaan mukaan ja nyt olisi mukava laajentaa näköalaa hallituksen jäsenenä, kun aikaakin siihen toimintaan olisi.

Sydämen asiana minulla on työterveyshoitajien työssäjaksaminen sekä paikoilleen jumittunut, alhainen palkkaus suhteessa työn lisääntyneeseen vaativuuteen.  Myös paikallisosastojen toiminnan taantuminen monella paikkakunnalla sekä nuorien työterveyshoitajien saaminen liittoon ja toimintaan mukaan mietityttävät.

Olen työskennellyt viimeiset 7,5 vuotta Hämeenlinnan Mehiläisessä, SSAB:n (entinen Ruukki) työterveyshoitajana. Fyysisesti siis tehtaan porttien sisäpuolella. Toimin myös ensiapukouluttajana, debriefing-ohjaajana sekä mielialavalmentajana. Marraskuussa on myös työkykykoordinaattorin paperit taskussa.

Olen perushoitaja vuosimallia -89 sekä valmistunut terveydenhoitajaksi -95. Työterveyden parissa olen työskennellyt vuodesta 2001 lähtien. Ensin pääkaupunkiseudulla yksityisellä sektorilla, muutto Hämeenlinnaan vuonna 2004. Silloin työpaikkana Hämeenlinnan kuntayhtymän työterveys, josta 2008 tuli Työsyke Oy.

Olen kohta 51-vuotias äiti ja vaimo. Lapset lähteneet jo omille teille, niin kuin elämässä kuuluukin jossain vaiheessa tapahtua. Puolison kanssa oltu naimisissa 27 vuotta ja yhdessä ihan teini-iästä saakka. Perheessä myös tärkeä jäsen eli 9-vuotias chihu-koiramme. Yhdessä tykätään siipan kanssa lenkkeillä ja pyöräillä ja viettää yhteistä aikaa. Itselleni tärkeä harrastus on laulaminen, jossa haluan omaksi ilokseni kehittyä ja aloitinkin laulutunnit noin vuosi sitten.

Koska itseään on niin vaikea kuvailla, niin pyysin ensiapukurssilaisia, tutumpia ja vieraampia, laittamaan minusta jokainen yhden kuvaavan adjektiivin paperille. Ttulos oli seuraavanlainen; Energinen, räväkkä, huumorintajuinen, mutta silti äärimmäisen asiallinen, pirteä ja innokas, hauska, asiantunteva, iloinen, tervejärkinen, reipas ja ihana. Tällaisen persoonan saisitte joukkoon mukaan ja teitä edustamaan.


Hallituksen varajäseniksi ehdolla ovat:


Olen Minna Rajalin, työterveyshoitaja Päijät-Hämeestä.

Olen juuri muuttanut "maalle" Orimattilaan mieheni ja pienen cairnterrieri neidon kanssa. Käyn töissä Lahdessa, työnantajani on Okeroisten TyöTerveys ry. Työterveyshoitajan työuraa on takana lähes 10 vuotta eri työnantajien palveluksessa.

Olen ollut aktiivisena jäsenenä Stthl:n Päijät-Hämeen paikallisosastossa kuusi vuotta ja liiton jäsenenä lähes koko sen ajan, jonka olen työskennellyt työterveyshuollossa.

Kaksi vuotta sitten aktivoiduin ja lähdin ehdokkaaksi liittomme hallitukseen ja tulin valituksi varajäseneksi. Luottamustehtävän hoitaminen on ollut antoisaa ja opettavaista. Olen ollut jäsenenä myös järjestöjaoksessa, jonka toiminnassa olen myös halukas jatkamaan.

Nyt olen erovuorossa ja asettunut uudelleen ehdolle hallituksen varajäseneksi. Toivon tulevani valituksi uudelleen tulevalle 2-vuotis kaudelle, sillä jatkaisin mielelläni työtä yhteisten asioidemme parissa. Erityisesti paikallisosastotoiminnan kehittäminen on lähellä sydäntäni ja edunvalvonta asioista tiedottaminen paikallisesti on ollut luontevampaa kun on ollut itse aktiivisesti mukana liiton toiminnassa. Järjestö- ja seuratoiminnassa mukana olo on ollut osa elämääni aivan nuoruusvuosista asti. Hallituksen varajäsenenä haluan olla vaikuttamassa meidän työhön ja pitää meidän puolia jos tulevissa muutoksissa. 

Työterveyshuolto on mun juttu! 

Vapaa-aikaani vietän paljon täällä maalla. Tykkään liikkua luonnossa ja pidän kuntoa yllä lenkkeillen, hiihtäen ja vesijuoksulla. Vanhan talon remontointi ja kasvimaan / metsänhoito on meille elämäntapa, ikuisuusprojekti. Tämän vastapainoksi kaipaan muutakin projektia, kuten oman ammattiliiton toiminnassa mukana oloa.