Työsuhde-edunvalvonta

Me neuvottelemme työehdoista, tarjoamme luottamusmiehen tuen ja työsuhdeneuvontaa. Riitatilanteessa voit ottaa käyttöön vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. 


Työsuhdeneuvontaa

Työterveyshoitajaliiton jäsenenä saat työsuhdeneuvontaa työsuhteeseen liittyvissä muutos- ja ongelmatilanteissa ja ohjeita muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin kuten palkkaneuvotteluihin. Työpaikalla tukenasi ja turvanasi on luottamusmies. Jos sinun työpaikallasi ei ole luottamusmiestä, niin saat apua liiton toimistosta. Ongelmatilanteissa auttaa järjestöpäällikkö.

Apua vahinko ja riitatilanteissa

Liiton jäsenten käytössä on vastuu- ja oikeusturvavakuutus, jotka korvaavat työssä sattuvia vahinkoja ja työsuhteeseen liittyvien oikeustapausten kuluja. Tärkeimpänä jäsenetunasi ovat vastuu- ja oikeusturvavakuutukset työssä sattuvien vahinkojen ja riitatilanteiden varalle. Yksityishenkilönä niitä ei voi hankkia.

Työehtosopimukset 

Työehtosopimusneuvottelut ja luottamusmiehet hoituvat neuvottelujärjestöjen kautta: Julkisella sektorilla Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja yksityisellä sektorilla Ylemmät Toimihenkilöt YTN ja Yksityisellä terveyspalvelualalla Terveyspalvelualan unioni, jonka kautta olemme suoraan neuvottelupöydässä.