Liiton toiminta

Työterveyshoitajien asialla: Suomen Työterveyshoitajaliitto on Suomen ainoa ammattiliitto, joka on keskittynyt yksinomaan työterveyshoitajien edunvalvontaan - jo vuodesta 1948.


 

Videolla puheenjohtaja kertoo liiton strategiasta. Liiton ydintoimintaa on edunvalvonta ja vaikuttaminen työterveyshoitajien parhaaksi.
 

  Multimediaesite liiton toiminnasta avautuu kuvasta klikkaamalla.


Työsuhde-edunvalvonta

Me neuvottelemme työehdoista ja tarjoamme luottamusmiehen tukea työpaikoilla. Työterveyshoitajaliiton jäsenenä saat työsuhdeneuvontaa työsuhteeseen liittyvissä muutos- ja ongelmatilanteissa ja ohjeita muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin kuten palkkaneuvotteluihin. Lue lisää  työsuhde-edunvalvonnasta

Ammatillinen edunvalvonta

Liittona vaikutamme työterveyshoitajen asemaan, työolosuhteisiin ja koulutukseen. Kehitämme työterveyshuoltoa yhteistyössä mm. STM:n, Kelan ja TTL:n kanssa sekä kansainvälisillä areenoilla. Liittona otamme kantaa erilaisiin lainsäädäntömuutoksiin, etenkin työterveyshuollon ja työelämän alueella, toimimalla yhteistyössä valmistelevien tahojen ja eri asiantuntijoiden kanssa. Työterveyshuollon koulutusta kehitetään yhteistoiminnallisesti ammattikorkeakoulujen ja Työterveyslaitoksen kanssa. Liittona toimimme kansainvälisessä yhteistyössä Euroopan Unionin alueella ja Pohjoismaiden kanssa. Lue lisää ammatillisesta edunvalvonnasta.

Liitto vaikuttaa osana Akava-yhteisöä, alan verkostoissa ja kansainvälisesti. Liitto edustaa työterveyshoitajia monilla foorumeilla